Nieuws

Stichting Leergeld

16-09-2024
NieuwsStichting Leergeld

Stichting Leergeld

Heb je moeite met het betalen van de schoolkosten, een laptop, een fiets of sport- en cultuurlessen, dan kun je wellicht financiële ondersteuning krijgen van Leergeld Nijkerk of Leergeld Amersfoort. Stichting Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen die vanwege gebrek aan financiële middelen niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes.

Ouders of verzorgers van deze kinderen kunnen een beroep doen op hulp van een lokale stichting Leergeld indien zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen. Ouders/verzorgers kunnen zelf een aanvraag indienen om hun kind(eren) te laten meedoen.

De vergoedingen kunnen per stichting verschillen. Leergeld Amersfoort heeft besloten om voor het schooljaar 2024-2025 een vast bedrag van €150,- per leerling uit te keren. Dit bedrag kan worden gebruikt voor de algemene bijdrage, schoolreisje of excursies. Daarnaast helpt Leergeld Amersfoort ouders met een vergoeding voor een deel van de kosten van het chromebook. Leergeld Nijkerk vergoedt ook een deel van de kosten van een chromebook, maar draagt verder niet bij aan de schoolkosten.

Kijk daarom op de website van Leergeld Nijkerk of Leergeld Amersfoort (net waar je woont) voor mogelijke ondersteuning.