Nieuws

Sportdagen voor leerjaar 1 en 2

25-05-2024
NieuwsSportdagen voor leerjaar 1 en 2
Leerjaar 1 en 2

Sportdagen voor leerjaar 1 en 2

Afgelopen week vonden de sportdagen voor leerjaar 1 en 2 plaats. Waar we de afgelopen jaren gebruikmaakten van de sportvelden bij NSC Nijkerk, kozen we dit jaar voor het eerst voor de sportvelden van Sparta korfbal.   

Van dinsdag tot en met donderdagochtend was het de beurt aan de eerstejaarsleerlingen. De leerlingen deden mee aan negen verschillende activiteiten: voetbal, tagrugby, eindvakbal, fun estafette, mastermind, 4 op een rij, fietsband slingeren, touwtrekken en hordenlopen. De klassen werden in teams opgesplitst en elk team speelde tegen een ander team in elk onderdeel. Bij winst konden teams drie punten verdienen. Het team met de meeste punten werd uiteindelijk de winnaar van de sportdag. 

Van donderdagmiddag tot en met maandagmiddag waren de tweedejaarsleerlingen aan de beurt. Ook zij deden mee aan negen verschillende activiteiten: hockey, tjoekbal, hit en run, memorieloop, stormbaan estafette, estafette tangram, sprint, werpen en een bootcamp parcours. De opzet was hetzelfde als bij leerjaar 1, met onderlinge wedstrijden en een uiteindelijke winnaar. Deze winnaars ontvingen allemaal een gouden medaille. 

De activiteiten werden begeleid door onze LO2-leerlingen (LO2 is het schoolexamenvak van lichamelijke opvoeding waarvoor je kunt kiezen bij de theoretische leerweg). Dat hebben ze vakkundig en supergoed uitgevoerd. Daarvoor willen wij hen enorm bedanken. 

Zowel bij leerjaar 1 als 2 werd er fanatiek en enthousiast meegedaan en verliepen alle dagdelen op een sportieve en leuke manier. Als vaksectie lichamelijke opvoeding zijn we weer trots op alle leerlingen voor hun positieve bijdrage en kijken we terug op geslaagde sportdagen.