Nieuws

Schoolgala vmbo was een groot feest!

22-06-2024
NieuwsSchoolgala vmbo was een groot feest!
Vmbo

Schoolgala vmbo was een groot feest!

Dinsdag 11 juni kwamen onze eindexamenleerlingen van het vmbo massaal naar de feestavond op het Corlaer College, dat in het teken stond van een groots galadiner. Met een record van maar liefst 187 aanmeldingen beloofde het een gezellige en drukke avond te worden.

En dat werd het! De stoet met bonte voertuigen die de leerlingen naar het gala zou brengen, leek eindeloos. De meest bijzondere, snelle en exclusieve voertuigen kwamen voorbij, zoals trekkers, vrachtwagens, limousines en vele mooie oldtimers. Zelfs op de motor en Solex werden leerlingen afgezet bij de paarse loper. Daar werden ze welkom geheten door de afdelingsleiders, mevrouw Rebel en meneer Koppelaar, die de aankomst van de leerlingen voorzagen van (soms hilarisch) commentaar. Via de brug werden de leerlingen door een erehaag van applaudisserende docenten begeleid naar de entree van het vmbo-gebouw, waar de “Goed dat jij er Band!” zorgde voor een muzikale omlijsting. 

Na enige uitloop door de lange galastoet konden de prachtig geklede leerlingen dan eindelijk plaatsnemen in de aula, die omgetoverd was tot een vijfsterrenrestaurant. Aan de lange en fraai opgemaakte tafels werden zij bediend door alle docenten, die een mooi 3 gangendiner serveerden. Door de meeste leerlingen werd dit goed ontvangen, een enkeling had wat moeite met het culinaire niveau van de chef en durfde zich niet helemaal te wagen aan deze onbekende lekkernijen (….met een crème van doperwten meneer??).

Tijdens het diner werd er nog een spel gespeeld: Ranking the Teacher! Iedere tafel had een teamnaam bedacht en kon punten behalen door de vragen over hun mentoren juist te beantwoorden. Team “Yahoo!!” ging er met de wisselbokaal vandoor. Ook werd er gestemd op de mooist geklede dame en heer, de Queen- en King-prom. Yasien en Sejla gingen ervandoor met de prijs; een diner voor twee bij Grand-Cafe Lust. Ook kon er gestemd worden op de leukste, mooiste of meest bijzondere gala-auto. Deze eer kwam toe aan Joost, die zichzelf liet voorrijden in een prachtige Burton (sportwagen op basis van een Citroën 2CV, “lelijke eend” Red.).

Rond 22.00 uur kwam er een einde aan deze zeer geslaagde avond, die georganiseerd was in samenwerking met DeBesteSchoolFeesten.nl. Inmiddels hebben de leerlingen hun examenuitslag ontvangen. Een enkeling maakt het nog even spannend met een herexamen, maar dan hopen we hen allemaal weer te zien bij de diploma-uitreiking!

Namens alle docenten van het vmbo,

Bas Garritsen en Jaco Koster