Nieuws

Op uitwisseling naar Valencia

14-10-2024
NieuwsOp uitwisseling naar Valencia
Atheneum, leerjaar 5

Op uitwisseling naar Valencia

Op zondag 29 september vertrokken 28 leerlingen van atheneum 5 in alle vroegte (om 3.30 uur al!) naar Valencia voor een uitwisselingsweek. De leerlingen verbleven een hele week bij een Spaanse leerling. Naast het verkennen van de prachtige stad, het strand en het genieten van het heerlijk weer maakten de leerlingen ook kennis met cultuurverschillen. Wist je bijvoorbeeld dat Spanjaarden niet of nauwelijks ontbijten en dat er pas rond 10.00 uur ’s avonds gedineerd wordt!

Tijdens hun verblijf gaven de leerlingen presentaties in het Engels voor verschillende klassen op school. Vooral bij de leerlingen van groep 7 en 8 was dit een groot succes; er werden nog net geen handtekeningen uitgedeeld :-).

De Spaanse leerlingen hebben geholpen om deze week in stijl af te sluiten. Op vrijdagavond kon de hele groep genieten van een heus Spaans feest, dat tot in de late uurtjes doorging. Zaterdag stapte iedereen, moe maar voldaan, weer op het vliegtuig terug naar Nederland. En met de komende toetsweek in zicht wordt er nog vaak terugverlangd naar de Spaanse zon.

In april komen de Spaanse leerlingen naar het Corlaer College voor een terugkomweek. Met de mooie herinneringen aan het warme welkom in Spanje gaan we ook daar een feestje van maken.