Nieuws

Onze reis naar Oeganda

25-05-2024
NieuwsOnze reis naar Oeganda
Expeditie Oeganda

Onze reis naar Oeganda

Begin april is Expeditie Oeganda twaalf dagen op reis geweest naar Oeganda. Ze hebben het heel erg leuk gehad en veel meegemaakt en gezien. Het was heel bijzonder om te zien waar de leerlingen geld voor hadden ingezameld. Daarnaast hebben ze veel indrukken opgedaan van de cultuur en veel nieuwe mensen ontmoet. Hieronder een verslag van hun reis geschreven door Tessa en Judith.

Onze reis naar Oeganda

Op 1 april zijn we vanaf Schiphol vertrokken en naar Istanbul gevlogen. Hier hebben we een overstap gemaakt en gingen we vervolgens door naar Entebbe. Hier kwamen we om 4.00 uur ‘s nachts aan. We werden opgehaald door onze gids Barbara en zijn die dag naar het Victoriameer geweest. Daarna zijn we naar onze eerste slaapplek gegaan op boda boda’s (motors). Zo konden we al echt heel veel van het landschap zien en hoe mensen leefden.

We zijn naar verschillende scholen geweest, waar we les hebben gegeven en spelletjes met de kinderen hebben gedaan. We kregen overal een warm welkom met liedjes of dansen. Daarnaast hebben we ook de bakkerijen van Bake for Life bezocht. Daar kregen we rondleidingen en mochten we meehelpen met het bakken. Bij de bakkerijen zijn ook opvangen voor kinderen met een handicap die achtergelaten zijn door hun ouders. Met deze kinderen hebben we ook nog gespeeld, dat was heel leuk. Ook hebben we geholpen met het koken van het eten dat we samen met de mensen hebben opgegeten. We hebben hier kunnen zien waar ons geld heenging. Het was superinteressant om dit te zien. 

We zijn ook naar de BISS thuisbakkerijen geweest. Dit project ondersteunt ouders met een kind met een beperking door hen spullen te geven om dingen te bakken die ze later kunnen verkopen om geld te verdienen. We hebben bij een paar mensen thuis kunnen zien hoe dat gaat. Ook zijn we naar het kantoor van BISS bakkerijen geweest. We hebben hier meer uitleg gekregen over ons doel.

Naast deze activiteiten hebben we ook andere superleuke dingen gedaan. We zijn op safari geweest, waar we heel veel dieren hebben gezien. Ook hebben we in Soroti de Sipi Falls bezocht. Dat zijn hele mooie watervallen. We zijn naar boven geklommen en weer terug. Toen we bij het vliegveld van Entebbe waren, moesten we helaas alweer afscheid nemen van onze gids en chauffeur. De reis was alweer voorbij en we vlogen terug naar Schiphol. Daar stonden onze ouders ons op te wachten. 

We hebben heel veel nieuwe dingen geleerd en nieuwe ervaringen opgedaan. Het was een hele bijzondere reis en we hebben er heel erg van genoten!

Tessa en Judith