Nieuws

Maatschappelijke stage blijft vast onderdeel van schoolprogramma

10-10-2024
NieuwsMaatschappelijke stage blijft vast onderdeel van schoolprogramma

Maatschappelijke stage blijft vast onderdeel van schoolprogramma

Goed nieuws voor leerlingen van het Accent praktijkonderwijs, Aeres VMBO en het Corlaer College! De samenwerking tussen deze scholen en welzijnsorganisatie Sigma is verlengd met drie jaar. Dit betekent dat de maatschappelijke stage (MAS) ook de komende jaren een vast onderdeel blijft van het schoolprogramma. Op 1 oktober was de feestelijke ondertekening van de overeenkomst ´Maatschappelijke stage gemeente Nijkerk´ op het Corlaer College.

Tijdens de maatschappelijke stage maken leerlingen kennis met vrijwilligerswerk. Ze zetten zich 30 uur in voor een goed doel, zoals een sportvereniging, verzorgingstehuis, bibliotheek of voedselbank. En dat levert niet alleen iets op voor de gemeenschap, maar ook voor de leerlingen zelf!

Enthousiaste verhalen 

Leerlingen die de maatschappelijke stage al hebben gelopen, zijn vaak enthousiast. Ze leren nieuwe mensen kennen, ontdekken nieuwe talenten en doen waardevolle ervaringen op. Sommigen raken zelfs zo enthousiast dat ze na de maatschappelijke stage als vrijwilliger blijven.

Wat is de maatschappelijke stage? 

De maatschappelijke stage is een verplicht onderdeel van het schoolprogramma. Het doel is om leerlingen bewust te maken van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en om hen te leren samenwerken en zich belangeloos in te zetten voor anderen. In de komende nieuwsbrieven zullen we verschillende ervaringen van leerlingen delen.