Nieuws

Leerlingen bezoeken Ropaflex en Leerhotel Het Klooster

30-09-2024
NieuwsLeerlingen bezoeken Ropaflex en Leerhotel Het Klooster
Economie en Ondernemen, leerjaar 3

Leerlingen bezoeken Ropaflex en Leerhotel Het Klooster

Leerlingen uit leerjaar 3 van het profiel Economie en Ondernemen hebben onlangs een bezoek gebracht aan Ropaflex in Nijkerk en het Leerhotel in Amersfoort. Op woensdag is het ‘jasje-dasje-dag’, waarbij de leerlingen leren hoe ze zich professioneel presenteren tijdens bedrijfsbezoeken. Tijdens deze bezoeken krijgen ze de kans om te ontdekken welke bedrijven en sectoren goed bij hen passen.

Ropaflex

Op 11 oktober hebben we onze eerst ‘jasje-dasje-dag’ afgetrapt met een bezoek aan het bedrijf Ropaflex, een bedrijf in bedrijfskleding in Nijkerk. In de showroom kregen we uitgebreid overzicht van diverse soorten bedrijfskleding. We hebben geleerd waarom bedrijfskleding belangrijk is: is het enkel voor representativiteit of speelt veiligheid ook een rol?

Daarnaast was er een leuke quiz die we in drie groepen mochten doen. Er werd een outfit uitgezocht voor een horecamedewerker, kantoormedewerker en voor iemand in de bouw. Naast de showroom kregen we ook een kijkje in de ruimte waar de bedrijfskleding wordt bedrukt. Een groot dankjewel aan Muriel Hartog voor het interessante bezoek!

Leerhotel het Klooster

De week na ons bezoek aan Ropaflex kregen we bij het Leerhotel Het Klooster nog meer inzicht in het belang van gepaste kleding voor verschillende situaties. Bij aankomst viel direct op dat de leerlingen die in de bediening en frontoffice werken keurig in pak waren gekleed, terwijl de leerlingen in de keuken kokskleding droegen. We kregen zelfs complimenten voor onze eigen nette uitstraling!

Na een introductie over het leerhotel en de bijbehorende opleidingen was het tijd voor de workshop. De workshop ging over het gebruik van je telefoon in sociale situaties, in de vorm van het spel ‘Over de Streep’. Kijk je met iemand mee op zijn scherm? Leg je je telefoon op tafel tijdens het eten? Neem je je telefoon op tijdens een etentje of midden in de nacht? We hebben geleerd wat gepast gedrag is in verschillende situaties.

Na de workshop kregen we een rondleiding door het prachtige schoolgebouw, een voormalig klooster, waar de studenten hun opleiding volgen. Hartelijk dank aan Daphna Donkervoort en de studenten voor de gastvrije ontvangst en de boeiende rondleiding!

Team Economie en Ondernemen