Nieuws

Leerlingen bezoeken Korpershoek Transport

10-10-2024
NieuwsLeerlingen bezoeken Korpershoek Transport
Vmbo leerjaar 3, Economie en Ondernemen

Leerlingen bezoeken Korpershoek Transport

Op woensdag 2 oktober kregen de derdejaars vmbo-leerlingen met het profiel ‘Economie en Ondernemen’ een kijkje achter de schermen bij Korpershoek Transport, Warehousing & Forwarding B.V. Het bedrijfsbezoek was een mooie kans om de theorie in de praktijk te zien!

Korpershoek Transport is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de opslag van biologische producten zoals rijst, noten, specerijen en gedroogd fruit uit verre landen. De leerlingen kregen niet alleen een rondleiding door de verschillende gekoelde magazijnen, maar mochten ook kaneel proeven. Guido Dijkstra gaf een boeiende uitleg over het proces van import en export. De leerlingen leerden over het ontvangen van een bulkzending, de kwaliteitscontrole en de opslag. Bij een bulkzending worden containers met spierkracht op pallets gezet, vervolgens door een wikkelmachine gehaald en daarna opgeslagen totdat het opnieuw vervoerd mag worden. 

De leerlingen zagen hoe heftruckchauffeurs behendig pallets vervoerden en in stellingen zetten. Twee leerlingen mochten zelfs een ritje op de heftruck maken, hoog in de lucht! Daarnaast werd uitgelegd hoe Korpershoek bedrijven ondersteunt met de administratieve afhandeling van douanezaken.

Het bedrijfsbezoek maakte de link tussen theorie en praktijk duidelijk. “We hebben nu echt gezien hoe codering en opslag werken,” aldus mevrouw Posthouwer. Een leerzame dag voor de leerlingen van het profiel Economie en Ondernemen!