Nieuws

Introductieweek voor leerjaar 1

02-09-2024
NieuwsIntroductieweek voor leerjaar 1
Leerjaar 1

Introductieweek voor leerjaar 1

De eerste schoolweek stond helemaal in het teken van een warm welkom voor onze nieuwe leerlingen met een leuk en gevarieerd introductieprogramma. We vinden het belangrijk dat leerlingen zich op hun gemak voelen op onze school. Daarom was deze week erop gericht om eventuele spanningen weg te nemen en om elkaar, hun mentor en het Corlaer College beter te leren kennen.

Er waren allemaal sport- en spelactiviteiten, waarbij samenwerken en teambuilding centraal stonden. Zo hebben de leerlingen met elkaar een megastormbaan getrotseerd! Ook kregen ze een rondleiding door de school en deden de vmbo-leerlingen mee aan een speurtocht. Bij havo en atheneum hebben de leerlingen kennisgemaakt met de vreemde talen. Daarnaast werden de chromebooks uitgedeeld en leerden de leerlingen hoe ze hiermee aan de slag kunnen.

Ook stond er een theatervoorstelling over pesten, genaamd ‘Klappen voor Bart‘, op het programma. Na de voorstelling werd dit belangrijke onderwerp verder besproken in de klas, ondersteund door lesmateriaal. De week eindigde met een theaterworkshop van Kleinkunstig, waarin de leerlingen spelenderwijs verschillende vaardigheden oefenden zoals omgaan met feedback. hoe je met elkaar kunt omgaan en voor jezelf opkomen. 

We sloten de week feestelijk af met een ijsjes en nu zijn de leerlingen helemaal 100%  brugklasproof. We wensen alle leerlingen een leerzaam en gezellig schooljaar toe!