Nieuws

Hoe werkt Somtoday voor ouders en leerlingen?

27-08-2024
NieuwsHoe werkt Somtoday voor ouders en leerlingen?

Hoe werkt Somtoday voor ouders en leerlingen?

Belangrijke systemen in school zijn de leerlingenadministratie en het leerlingvolgsysteem. Deze twee computersystemen worden door iedere school gebruikt om een leerling in te schrijven, brieven te versturen, het bijhouden van leervorderingen en cijfers op te slaan. Via dit systeem kunnen ouders/verzorgers en leerlingen cijfers inzien. Op het Corlaer College werken we met Somtoday.

Ouders en leerlingen hebben een eigen account. Leerlingen maken gebruik van hun eigen schoolaccount (Google) om in te loggen. Ouders hebben via een aparte e-mail hun inloggegevens ontvangen. Je kunt inloggen via de website of de Somtoday-app. 

Website: 

Ga naar www.somtoday.nl en vul in Corlaer College en ga door naar het inlogscherm.

App: 

De app van Somtoday is beschikbaar in de AppStore en Playstore (zoek op’ Somtoday leerling’ of ‘Somtoday ouder’). 

Wij raden je aan om regelmatig in Somtoday te kijken. In het nieuwe schooljaar communiceren we vooral via Somtoday met ouders/verzorgers. Berichten van de mentor en docenten ontvang je dus vaak via Somtoday en niet meer per e-mail. Je kunt zelf ook berichten sturen aan de mentor of docenten via Somtoday. 

Welke informatie kun je vinden in Somtoday?

  • het rooster
  • opgegeven huiswerk
  • behaalde cijfers
  • vakinhoudelijke informatie
  • afwezigheid
  • berichten ontvangen en versturen

Rooster

In het rooster staan de lessen die de leerling per dag heeft. Ook uitgevallen lessen worden weergegeven in het rooster

Huiswerk

Sommige afdelingen gebruiken Somtoday om huiswerk op te geven, terwijl andere afdelingen werken met studieplanners in Google Drive. Docenten geven het huiswerk per dag of per week op.

Cijfers

De meest recente cijfers worden in Somtoday getoond, maar ook de periodecijfers en het eindcijfer kun je per vak bekijken. Sommige docenten maken gebruik van opmerkingen bij de cijfers. Dit wordt weergegeven in het cijferoverzicht.

Studiewijzers

In de studiewijzers geeft de docent aan welke lesstof en opdrachten wekelijks afgerond moeten worden. De studiewijzer is het digitale uitgangspunt voor de klas en het vak. Vanuit hier is al het benodigde materiaal te bereiken. Bij vmbo-basis/kader wordt geen gebruik gemaakt van de studiewijzers. Voor de theoretische leerweg wordt gebruikgemaakt van studiewijzers in Somtoday. Voor havo/atheneum wordt gebruikgemaakt van studiewijzers in Google Drive. Studiewijzers vind je onder het tabblad ‘vakken’ of in de agenda.

Afwezigheid

Je kunt hier zien wat het verzuim van je zoon of dochter tot nu toe is. Ook kun je je zoon of dochter zelf ziekmelden. Zie voor verdere instructie en afspraken over ziekmelden de schoolgids.

Nog vragen?

Voor overige vragen verwijzen we je naar de veelgestelde vragen van Somtoday.