Nieuws

Het LeerlingPunt is officieel geopend!

02-09-2024
NieuwsHet LeerlingPunt is officieel geopend!

Het LeerlingPunt is officieel geopend!

Op vrijdag 30 augustus was het zover: ons splinternieuwe LeerlingPunt is officieel geopend! Deze moderne en gastvrije ruimte is ontstaan uit de renovatie van het oude zorglokaal. Het is een plek waar onze leerlingen altijd terecht kunnen.

Hoewel het LeerlingPunt zich in het vmbo-gebouw bevindt, is het toegankelijk voor alle leerlingen. Of het nu gaat om een goed gesprek of een luisterend oor, wij hechten als school veel waarde aan open communicatie en het opbouwen van vertrouwen. Hier kunnen leerlingen hun zorgen delen, even tot rust komen of een praatje maken. En als het nodig is, schakelen we de mentor of leerlingcoördinator in voor extra ondersteuning. Naast deze gesprekken is het LeerlingPunt ook de plek waar leerlingen zich kunnen ziekmelden of (indien nodig) rustig aan hun schoolwerk kunnen zitten wanneer ze moeten nablijven.

Een nieuw onderdeel is de BackUp-ruimte, die voorheen op de eerste verdieping van het vmbo-gebouw te vinden was. Deze ruimte is voor leerlingen met een BackUp-kaart, zodat ze kort uit de les kunnen stappen om even tot rust te komen. Bovendien biedt de BackUp de mogelijkheid om de dag gezamenlijk te starten en af te sluiten, wat bijdraagt aan een positief en stabiel dagritme.

We zijn ontzettend trots op deze prachtige nieuwe faciliteit en hopen hiermee onze leerlingen een veilige, fijne plek te bieden waar ze zich gehoord en gesteund voelen.