Nieuws

Het decanaat

30-09-2024
NieuwsHet decanaat

Het decanaat

De decaan helpt jou bij het kiezen van een vakkenpakket en een vervolgopleiding. Zij weten veel over verschillende vervolgopleidingen en toelatingseisen. Stel dus gerust al je vragen, want daar zijn ze voor.

Decanaat havo/atheneum bovenbouw

Er is veel te kiezen als het om vervolgstudies gaat. Dat is fijn, maar soms ook lastig. Want waar moet je beginnen? De ene leerling vindt moeiteloos zijn weg, terwijl de ander door de bomen het bos niet ziet. Vanaf het vierde jaar beginnen we daarom al met de oriëntatie op een vervolgstudie. Hier gaan we mee door tot en met het examenjaar. Graag deel ik een aantal opties die leerlingen kunnen helpen bij het maken van hun keuze.

Open Dagen en Meeloopdagen
In oktober en november staan er heel veel open dagen en meeloopdagen op de planning. Hierbij een overzichtVoordat je gaat, moet je je wel eerst aanmelden.

Studiebeurzen

  • Jaarbeurs in Utrecht op 29 & 30 november. Bekijk hier de link van de studiekeuzebeurs. Dit is inclusief de Buitenlandbeurs.
  • Ahoy Rotterdam op 6 en 7 december. Bekijk hier de link van deze studiekeuzebeurs.

Op beide beurzen staan dezelfde onderwijsinstellingen. Een gratis ticket is te bestellen via bovenstaande sites. 

Studiekeuze Special
In dit magazine is een heleboel informatie te vinden over alles wat kan helpen bij het maken van een studiekeuze. Zoals een stappenplan, inspiratie, tips, de rol van de ouders, studenten enz. Het is vooral geschikt voor leerlingen in de voorexamenklassen. Bij mij op kantoor kan een exemplaar worden opgehaald. Echt de moeite waard.

Opleidingenbeurs
Op dinsdagavond 26 november komen oud-leerlingen hier op school vertellen over hun huidige studie. Dit betreft HBO- en WO-opleidingen.

Beroepenmarkt
Op dinsdagavond 28 januari 2025 op het Corderius College. Deze markt wordt georganiseerd door de Rotary. Beroepen op MBO-, HBO- en WO-niveau zijn aanwezig.

Inschrijven Webinars
Wilt u als ouder meedenken en kijken met uw kind? Dan zijn er meerdere interessante Studiekeuze Webinars. Via deze link vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.

Lyane Oussoren, decaan havo/atheneum bovenbouw

Decanaat vmbo

Binnen het vmbo zijn er twee decanen die ouders en leerlingen helpen bij het maken van keuzes op het gebied van profielen, vakkenpakketten en vervolgopleidingen. Voorlichtingen worden gegeven in de klas, op ouderavonden en op een beroepenmarkt. Uiteraard kunt u zelf ook bij ons terecht met vragen over vakkenpakketten, opleidingen, aanmelden voor vervolgonderwijs, enz.

Via deze nieuwsbrief zullen we u op de hoogte houden van interessante informatie over studiekeuze. Een goede website met informatie over alle mbo opleidingen is bijvoorbeeld kiesmbo.nl

Belangrijke data ouderavonden schooljaar 2024/2025

  • Dinsdag 8 oktober: Beroepenmarkt voor leerlingen en ouders klas 3 en 4 vmbo met vervolgopleidingen MBO
  • Woensdag 27 november: Ouderavond klas 2 basis/kader over profielkeuze voor klas 3
  • Dinsdag 21 januari: Ouderavond klas 2 en 3 Theoretische leerweg over pakketkeuze

Uiteraard krijgt u voor deze ouderavonden kort van tevoren nog een uitnodiging.

Heeft u een vraag, stuur dan een mail naar één van de decanen vmbo:

J. Korevaar: jkorevaar@corlaercollege.nl
J. van Houten: jvanhouten@corlaercollege.nl