Nieuws

Examenvreestraining

10-10-2024
NieuwsExamenvreestraining

Examenvreestraining

Het schooljaar vordert en alle ogen gaan steeds meer richting de examens. Dit kan spanning teweegbrengen. Een beetje gezonde spanning kan je scherp maken om goed te presteren, maar een beetje te veel spanning kan je in de weg zitten. Sommige leerlingen maken zich zorgen over dat beetje te veel spanning. Om goed met die spanning om te gaan krijgen de leerlingen allerlei tips; goed leren, in jezelf geloven, goed uitgerust het examen in gaan, gezond leven, gebruikmaken van de hulpkaart met Do’s en Don’ts. 

Voor sommige leerlingen zijn die tips niet genoeg en zij kunnen wel wat extra ondersteuning gebruiken. Deze ondersteuning bestaat uit praktische tips om de spanning vooraf goed te beheersen, oefeningen om de spanning de baas te blijven en met een gerust gevoel het examen in te gaan. Voor alle examenkandidaten bieden we op het Corlaer College vrijwillig een examenvreestraining aan, waarbij leerlingen deze praktische oefeningen onder de knie krijgen. Deze training zal een blokuur in beslag nemen onder schooltijd.

Als jij nu denkt dat deze training jou kan helpen met je spanning of stress, meld je dan aan door je mentor hierover in te lichten. Je mentor stuurt dan een e-mail naar mevrouw E. Seldenrijk en mevrouw M. van den Heuvel. Nadat het aantal kandidaten bekend is, wordt er een indeling gemaakt en vastgesteld wanneer de bijeenkomsten zullen plaatsvinden. Hierover krijg je dan tijdig bericht per e-mail van mevrouw Van der Riet.