Nieuws

Een onvergetelijke reis in Zuid-Afrika

25-05-2024
NieuwsEen onvergetelijke reis in Zuid-Afrika
Expeditie Afrika

Een onvergetelijke reis in Zuid-Afrika

Expeditie Afrika heeft onlangs een prachtige reis gemaakt en wat een ervaring was dat! Lees hieronder het verslag geschreven door de leerlingen.

Op dinsdag 2 april zijn we naar Schiphol vertrokken en kwamen laat in de avond aan in
Johannesburg. Daar verbleven we een nachtje in een hotel. De volgende ochtend werden we vroeg opgehaald door onze buschauffeur Godfrey en naar Limpopo gebracht, waar we verbleven in een klein resort (Guinea Feathers). Daar werden we elke ochtend begroet met een heerlijk ontbijt.

Tijdens onze dagen in Limpopo hebben we veel meegemaakt. We zijn meerdere dagen naar de drie Ndlovu pre-schools voor kinderen van 3 tot 6 jaar oud geweest. De sfeer daar was zoals nergens anders. Elke ochtend begonnen ze al vroeg in de ochtend met zingen en dansen en natuurlijk deden wij gezellig mee! We hebben daar de spulletjes en kleren die wij hadden meegenomen mogen uitdelen. De kinderen waren er heel blij mee. Ndlovu heeft ook een grote moestuin, de Afas Farm. Daar hebben wij een middagje gekeken en geholpen (de jongens maar liefst twee keer). Ook heeft Ndlovu veel andere waanzinnige projecten waar we een kijkje hebben gebracht. Ook zijn we een paar dagen naar het Krugerpark geweest, waar we heel veel dieren hebben gezien en zelfs meerdere keren olifanten en luipaarden!

Na een paar dagen gingen we weer terug naar Limpopo. We hadden toevallig twee keer het geluk om het Ndlovu koor te zien optreden. We zijn ook een middag langsgeweest bij een gezin dat het moeilijk had. Ze zaten in een lastige situatie en sliepen met acht personen in een huis dat bestond uit één kamer. Dit was zeer ontroerend. Gelukkig konden we hen een handje helpen met kleren die we speciaal voor hen hadden bewaard. We hebben bijna elke middag gevoetbald met de kinderen bij het Ndlovu sportproject.

Al snel brak onze laatste avond in Limpopo aan. We hebben een mooi afscheid kunnen nemen met een heerlijke braai (barbecue op z’n Zuid-Afrikaans) en op 12 april kwamen we weer aan in Nederland.

We willen Tjommie en Ndlovu care group heel erg bedanken dat ze deze reis mogelijk hebben gemaakt voor ons en natuurlijk met dank aan onze coaches. We gaan deze bijzondere reis nooit vergeten!