Nieuws

Corlaer College: Escaperoom tegen (drugs) criminaliteit

10-10-2024
NieuwsCorlaer College: Escaperoom tegen (drugs) criminaliteit
Vmbo

Escaperoom tegen (drugs) criminaliteit

In de Week van de Veiligheid (van 7 tot en met 12 oktober) zette het Corlaer College samen met de gemeente Nijkerk, de gemeente Amersfoort, de politie en handhaving alles op alles om jongeren weerbaarder te maken tegen de verleidingen van (drugs)criminaliteit. Met een interactieve escaperoom wilden ze de leerlingen bewust maken van de risico’s en hen handvatten bieden om de juiste keuzes te maken. 

Burgemeester opent escaperoom 

Op maandag 7 oktober werd de week geopend door burgemeester Gerard Renkema. Die dag stond de escaperoom op het schoolplein van het Corlaer College, waaraan een groot deel van de vmbo-leerlingen uit leerjaar 3 een bezoek heeft gebracht. De escaperoom is ontwikkeld om jongeren op een aansprekende manier te betrekken bij dit thema. Door middel van puzzels en opdrachten kregen ze een inkijkje in de wereld van de (drugs)criminaliteit en leerden ze hoe ze zich hiertegen kunnen wapenen. De leerlingen konden zelfs aan de geur van XTC en Crystal Meth ruiken, zodat ze deze geur in de toekomst beter kunnen herkennen. 

Hulp en ondersteuning 

Naast de escaperoom werd er ook informatie gegeven over de gevaren van drugscriminaliteit en waar jongeren terechtkunnen voor hulp en ondersteuning. Zo kunnen ze hulp inschakelen van een volwassene, zoals hun ouders of de mentor van school. 

Een oproep aan ouders 

Ouders spelen een belangrijke rol bij de opvoeding van hun kinderen. Het is belangrijk om open te staan voor gesprekken over drugs en om signalen van mogelijk drugsgebruik serieus te nemen. Op de website van de gemeente Nijkerk (www.nijkerk.eu/ondermijning) vind je meer informatie over hoe  je je kind kunt helpen. Heb je twijfels? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de vertrouwenslijn van het Trimbos Instituut via 0900-1995.