Nieuws

Certificaat Frans voor TH1: Feestelijke afsluiting met madeleines!

22-06-2024
NieuwsCertificaat Frans voor TH1: Feestelijke afsluiting met madeleines!
Burgklas theoretische leerweg/havo

Certificaat Frans voor TH1: Feestelijke afsluiting met madeleines!

Woensdag 19 juni was een feestelijke dag voor de leerlingen van klas TH1. Zij ontvingen uit handen van mevrouw Damen hun certificaat Franse taal & cultuur. Dit certificaat is het resultaat van hun harde werk en inzet gedurende het hele schooljaar.

Het mooie aan dit certificaat is dat iedereen op zijn of haar eigen niveau iets heeft kunnen bereiken. Zo kan iedereen trots terugkijken op een succesvol jaar Frans. De leerlingen hebben tijdens de lessen Frans kennisgemaakt met de taal en cultuur van Frankrijk op vijf verschillende niveaus. Van een basisbegrip van Frans en de Franse cultuur tot en met niveau 4, waar ze al een stevige basis in de taal hebben, eenvoudige teksten kunnen begrijpen en basale schrijfvaardigheden bezitten.

Voor de meeste leerlingen van TH1 was dit het enige jaar dat ze Frans volgen. Toch hebben ze allen profijt gehad van het leren van een andere taal en het kennismaken met een andere cultuur. Ze hebben taalvaardigheden ontwikkeld die ze in de toekomst zeker van nut zullen zijn. Voor een aantal leerlingen was dit jaar Frans echter een waardevolle voorbereiding op Havo 2, waar ze hun talenkennis verder zullen ontwikkelen.

Tijdens de uitreiking van het certificaat had mevrouw Damen voor elke leerling verse madeleines meegenomen. De madeleines, die net als croissants en stokbrood typisch Frans zijn, werden met smaak verorberd. We feliciteren alle leerlingen van TH1 met het behalen van hun certificaat!

Sectie Frans